dimecres, 9 de febrer del 2011

Quines són les emocions primàries?

Aquesta ha estat la pregunta que ens ha formulat el professor...

Les primeres emocions que m’han vingut al cap han estat l’alegria i la por. L’alegria perquè jo penso que no hi ha cap persona que, en algun moment de la seva vida, no hagi estat alegre, no crec que existeixi la infelicitat total... I la por perquè penso... Si ningú tingués por, que passaria? Crec que l’espècie humana s’extingiria... Sense límits no hi ha respecte...

Les emocions primàries són aquelles que l’ésser humà necessita per poder sobreviure, entre d’altres crec que són importants la ràbia i la tristesa, ja que considero que no són el mateix. Una tristesa aguda pot portar a una depressió, i una ràbia sense control a una agressivitat perjudicial per a la persona. Per això, jo penso que totes aquestes emocions són vitals per poder sobreviure però que han de ser controlades per l’individu.

Arrel de posar en comú les diferents opinions entre les membres del grup, he pogut observar com han anat sorgint altres emocions com seguretat, pertinença, la vergonya... jo considero aquestes emocions com a secundàries i no pas com a primàries.

EMOCIONS PRIMÀRIES:

ESTIMA POR RÀBIA TRISTOR ALEGRIA

La por, ens fa estar alerta, és un mecanisme de defensa fonamental per a la nostra supervivència. Tot i que, socialment, és la pitjo vista, és important que fem un canvi d’aquesta visió ja que tothom, en algun moment determinat, ha sentit por per alguna cosa. Dir que tens por no és ser un covard. Coneixent les nostres pors, coneixerem els nostres límits.

La ràbia, també és un mecanisme de defensa davant una situació estressant o amenaçadora ja que no podem complir les expectatives que se’ns demanen, però hem de saber controlar aquesta ràbia perquè ens pugui permetre prendre decisions sobre els nostres actes.

L'emoció, en la seva definició més general, és un intens estat mental que sorgeix en el sistema nerviós de manera espontània i provoca una resposta psicològica positiva o negativa. És un impuls involuntari originat com a resposta als estímuls de l'ambient que indueix sentiments tant a l'ésser humà com en animals i que desencadena conductes de reacció automàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada